Maak je eigen Konijnenhok

Attributen voor Konijnen

Wat moet je nog meer kopen voor je konijn behalve een konijnenhok?

Als je onvoorbereid een dierenzaak inloopt zal je daar allerlei frutsels en speelgoed en zelfs kleertjes voor je konijn aantreffen dat er fantastisch leuk uitziet, maar heeft je konijn dat ook daadwerkelijk nodig?

 Konijnen StarterspakketStarterspakket bij Dierenverblijf.com

Over de kleertjes kan ik kort zijn. Een konijn heeft géén truitje, broekje of laarsjes nodig! Er zijn genoeg mensen die hun hond kleren aan doen, maar ik betwijfel of hondjes die nodig hebben, al zullen sommige oudere of zieke hondjes best gebaat zijn bij een dekje tegen de kou. Maar konijnen in ieder geval niet.

Misschien leuk voor op de foto, maar je konijn heeft er niks aan. Wèl heeft je konijn behoefte aan eten en drinken, beschutting,een slaapplek, verzorging, speeltjes en aandacht, heeft veel aandacht en liefde natuurlijk. Konijnen vinden het heerlijk om gezelschap te hebben en vinden alle aandacht van hun baasje fantastisch.

Laten we beginnen met de slaapplaats. Ook een konijn houdt van een lekker zacht bed. Een beetje stro in een hoekje leggen is echt niet voldoende, hoe gek dat ook mag klinken. In de natuur wordt het konijnenhol ook bekleed met zachte materialen, voornamelijk haar, afkomstig uit hun eigen vacht en dat van hun soortgenoten. Bovendien zal een konijn het overtollige stro zijn hok uit gooien, tenminste dat deel wat ie niet op eet of op knaagt. Daarom kun je een soort grasmatje kopen voor je konijn dat niet uit elkaar valt of een heus konijnen bed.

Een tweede item om aan te schaffen is een konijnentoilet. Veel hokken hebben een uitneembare la om zo de konijnenkeutels en andere uitwerpselen op te vangen en schoon te maken. Een vrij gemakkelijke oplossing waarmee de kooi goed schoon gehouden kan worden. Maar het kan nog beter. Omdat een konijn zindelijk te maken is kun je een konijnentoilet aanschaffen. Hiermee blijft de rest van het hok schoon en bespaart jou een hoop werk.

Konijnenspeeltjes zijn ook een must have. Hoewel het misschien niet het eerste is waar je aan denkt, is speelgoed één van de belangrijkste onderdelen van je konijnenhok uitrusting. Speeltjes niet alleen om mee te spelen, maar ook om op te knagen en mee te gooien. Niet dat je konijn deze zal apporteren, maar het voorkomt dat je konijn zich gaat vervelen. En een konijn dat zich verveelt gaat knagen. En meestal op dingen waarvan je niet wilt dat hij erop knaagt. Zijn kooi, je meubilair etc. En als er niet iets is om op te knagen, krijgt hij problemen met zijn tanden, want die groeien zijn leven lang door. Wanneer hij ze zelf niet kan slijpen door te knagen zul je met hem naar de dierenarts moeten, maar voorkomen is beter dan genezen!

Gebruik geen katten of hondenspeelgoed overigens. Konijnenspeelgoed is speciaal gemaakt om bestand te zijn tegen het geknaag van het diertje en bevatten geen giftige stoffen die schadelijk zouden kunnen zijn voor zijn gezondheid.

Last but not least koop je uiteraard etens- en drinkbakjes of flesjes voor je lievelingskonijn. Veel plezier!

Wil je zelf een Konijnenhok Maken?

Bekijk en Download Fred’s Bouwtekeningen voor Konijnenhokken nu >>>

Bekijk ook

Een konijn in huis, wat heb je nodig?

Hartstikke leuk dat je een konijn in huis wilt, maar voordat je er één gaat uitkiezen is het handig te weten wat je zoal nodig hebt voor een konijn.