Maak je eigen Konijnenhok

Een Veilig en Mooi Konijnenhok

Een Veilig en Mooi KonijnenhokHet belangrijkste voor elk konijn is veiligheid en comfort. Een premium konijnenhok voorziet in beiden.

Konijnenhokken hebben een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt vanaf het ontstaan ervan rond 1900. Toen bestonden konijnenhokken voornamelijk uit een hoop kippengaas en allerlei afvalhout en platen.

Maar wat is daar nou zo bijzonder aan? Waarom zou je een premium konijnenhok kopen in plaats van zelf iets te fabriceren van kippengaas? Welnu, indien je een premium konijnenhok koopt, ben je er zeker van dat je het allerbeste voor je konijn hebt dat er maar bestaat.

Je konijn heeft een geweldige plaats om te eten en te slapen en jij hoeft niet wakker te liggen of jouw konijntje misschien iets kan overkomen.

Hoewel heel veel konijnenhokken claimen dat ze absoluut veilig zijn, is dit helaas niet altijd het geval. Ze zijn slecht gebouwd en bij de eerste de beste regenbui beginnen ze te lekken en bij een beetje storm of wanneer je er per ongeluk tegen aanstoot, vallen ze uit elkaar.

Of erger, de constructie is niet bestand tegen de vlucht, knaag en graafpogingen van je konijntje en als je thuis komt zie je alleen nog maar een spoor van keutels een aangevreten stoel- en tafelpoten.

En als ze wel heel veel en stevig zijn kom je vaak pas bij het in elkaar zetten erachter hoe ontzettend lomp en lelijk het hok is, zo lelijk dat je hem het liefst de hele dag achter een deken zou willen verstoppen. Het is duidelijk dat aan de meeste hokken geen designer te pas is gekomen!

Dat het ook anders kan, bewijzen de konijnenhokken van Premium. Een hok kan evengoed solide en betrouwbaar zijn als esthetisch verantwoord ogen. Dit hok kan dan ook heel goed in huis gebruikt worden, het is stevig en geeft voldoende bescherming om buiten te kunnen staan, maar is ook zo elegant vormgegeven dat je het met gemak een plek in je huiskamer kan geven. Een hok waar je je zeker niet voor hoeft te schamen!

Er zijn zelfs een paar hele grappige konijnenhokken die net lijken op een koffietafeltje. Ze zijn gemaakt van topkwaliteit hout en als er niet een deurtje in zat om het konijn door naar binnen te zetten of eruit te halen, dan zou je waarschijnlijk niet eens merken dat het om een konijnenhok gaat. Ook zijn er hokken die eruit zien als grappige kleine schuurtjes waarin je konijn een lang en gelukkig leven zal hebben.

Natuurlijk kun je ook met minder genoegen nemen en een konijnenhok aanschaffen dat minder mooi is of eentje die wel mooi eruit ziet maar minder solide of duurzaam is. Maar waarom zou je,  als er nu ook konijnenhokken zijn die zowel veilig als betrouwbaar zijn maar ook nog geweldig leuk of gewoon mooi om te zien?

Een premium konijnenhok doet waar hij voor ontworpen is maar ziet er daarnaast ook nog eens geweldig uit!

Wil je zelf een Konijnenhok Maken?

Bekijk en Download Fred’s Bouwtekeningen voor Konijnenhokken nu >>>

Bekijk ook

Zet een extra dak op je konijnen verblijf

Als konijnenliefhebber moet je een aantal dingen absoluut aanschaffen. Eén van die dingen is een dak op je konijnenhok